úterý 24. května 2016

Washington DC

Zážitky z Wošingtonu Dýsí:

• Ve Washingtonu DC bydlí druhý nejlepší Nealův kamarád Jeremy s manželkou Rebeccou, malým Elliottem a Oliverem. Přijíždíme v sobotu večer a zůstáváme na návštěvě v jejich božském domě a jejich více než milé společnsti až do úterý.

• Neděle je super-deštivá. Ale boží věc na Washingtonu DC je volný vstup do většiny muzeí. Za celý den stíháme úctyhodné 3 kousky (muzea), jedno lepší než druhé! Večer vyprávíme dojmy a zážitky, které jsme viděli v 1.Hirshorn Museu 2.National Air and Space Museu 3.National Gallery of Art.

• Pondělí je oproti tomu slunečné, a tak vyrážíme na obchůzku všech hlavních pamětihodností, budov, sloupů a památníků (jó, tak těch je tu fakt hodně, myslím, že dnes jsem pokořila svůj památníkový rekord :-) 
Dnes mám našlapáno přes 15tis kroků, jo šak taky není divu, začli jsme u Bílého Domu a dál pokračujeme přes Washingtonův Památník, Pamárník 2.světové války, Lincolnův památník, Památník Vietnamských veteránů, Památník veteránů války v Korei, Památník Luthera Kinga a končíme u památníku Thomase Jeffersona... téda, ještěže mám nejpohodlnější Crocs boty na světě! :-)

• Celá návštěva u Whitenerových je děsně pohodová a odpočinková. Dva malí svišti Elliott a Oliver jsou super-cute, hrajeme si s legem a na schovku a strejda Neal je prostě nejoblíbenější :-)... až se nám vůbec nechce loučit a snad aj nějaká ta slzička u toho ukápla.

• Náš výlet končí na letišti, které vypadá jak nějaká katedrála. Ještě udělám z letadla pár fotek Pentagonu a jsme fuč. Bye Bye Washington DC. See you soon!

PS: Prsimvás, to DC (Dýsí) za názvem hlavního města je schválně. V JůEsEj totiž existuje stát jménem Washington, který je na západním pobřeží. Takže aby se to nepletlo a aby se od sebe odlišilo město a stát, tak je prostě nutné tuto zkratku vždy použít (Takto nějak si to teda vysvětluju já :-).
Více odborné etymologické vysvětlení zde.





3 komentáře:

  1. Zdar výletníci, netočil se náhodou pod tím Washington Monumentem Forrest Gump, kde se Forrest se svojí Jenny setkají v té vodě na srazu tuším že Vietnamských veteránů?

    OdpovědětVymazat
  2. No asi jó, asi máte recht... tak tam jsem bylááá :-)

    OdpovědětVymazat