úterý 3. května 2016

Reality v USA

V Plzni bydlet nebudeme. Ani jeden domek jsme tam nakonec nevybrali.
Teď hledáme domy v jiné "lepší" části Chicaga :-)
Takže jak to funguje v USA, když chcete koupit dům? 
=> Každá strana - kupující i prodávající - má svého makléře. Ti spolu zprostředkovávají kontakt a cenové nabídky.
=> Cena je nastavena na minimu, když máte o realitu zájem, dáte nabídku. Za základní cenu vlastně nic nekoupíte, prodávající si vybírá právě podle toho, kdo nahoru přihodí nejvíc.
Takže jak nám to dnes šlo?

1. Vybrali jsme si novou makléřku (ta předešlá nebyla moc nápomocná).

2. Máme 3 požadavky - cenový strop, lokalita, multi-unit (více oddělných bytů v jednom).

3. Makléřka nám posílá 20 domů do e-mailu, vybíráme 15, které chceme vidět.

4. Máme naplánováno celé dnešní odpoledne 15-19h na prohlídky. Ruším večerní program, který nemáme šanci stihnout.

5. Není mi dnes moc dobře, přesto se chystám jak na túru (pohodlné boty, svačinka, voda :-) a vyrážíme na prohlídky... jakože natěšení, že dnes třeba vyberem svůj nový domov, juchůů :-)

6. Přijíždíme na prohlídku prvního domu. Naše makléřka nikde. Zrovna tam probíhá prohlídka někoho jiného, tak se tam vtírneme... domeček ujde. Jdeme dáál.

7. Voláme paní, že už máme prohlídnuto, že se tedy sejdem u druhého domu. Čekáme. Obhlížíme dům zvenku. Až nás zahlídne prodávající makléřka a udělá nám prohlídku. Ta naše opět nikde.

8. Když konečně dorazí, plno výmluv... blá blá... Jedem s ní tedy k třetímu domu, kde máme domluvenou prohlídku za hodinu, cože?? Dřív to prý nejde. Když tam přijedeme, obhlídneme dům napřed z venku a zjistíme, že to nemá cenu na prohlídku čekat.

9. A to je prý všechno... cožeee?? Byli jsme ve dvou domech, jeden jsme viděli z venku a to je vše? Kvůli tomuto jsem zrušila večerní program (přednášku a film o soše pro V. Havla)??? WTF!!!?!?!?
Prý ostatní na žádost prohlídky zatím vůbec nereagovali. Tak já nevím, vložila bych do toho asi trochu víc úsilí neee??? ...Zklamaní jedeme domů.

10. Tak příští pondělí prý repete. Doufáme, že to bude mnohem lepší!!

11. Měli bysme vyměnit makléřku! :-)



2 komentáře:

  1. Tak to je pěkný postřeh, fajn vidět, že to všude funguje skoro stejně, záleží na koho narazíš... Tak přeju trpělivost a pevný nervy, vy se s tím poperete a výsledek bude stát za to!!!! :-)

    OdpovědětVymazat