pondělí 23. května 2016

Philadelphia

Zážitky z Filadelfie:

• V letadle máme super-bláznivou letušku, která celou dobu přešlapuje na místě... chce se jí na záchod? Ne, počítá si kroky, jak následně oznamuje do mikrofonu. Je z toho tak zblblá asi, že po přistání neví kde jsme... "Welcome tů... tů... Dlouho ticho.... Smích.... Philadelphiá" :-D

• Po příletu do Philadelphie mávám na taxik a jedu rovnou do hotelu Hilton, kde bydlíme, wow!
Přijedu ke vchodu a jak v těch amerických filmech přijde portýr, otevře mi dveře, vyndá kufry a usmívá se od ucha k uchu... škoda, že to za mě nechce i zaplatit :-)

• Znáte herce Kevina Bacona? Tak ten má se svým bráchou kapelu The Bacon Brothers (Slaninoví bráchové:). V rámci té Nealovo-stavařsko-architekto konference jsme byli v pátek večer na jejich koncertě... No bylo to takové emerické country, ale viděla jsem svoji první hollywůdskou hvězdu :-)

• Po koncertě vyrážíme na čínský lampionový festival... Coool... Hustýýý :-)

• Filadelfie je známá díky filmu Rocky, který se tu natáčel... Sochy boxerů všude, kam se podíváš :-)

• Je docela hnusně a deštivo. Stíháme navštívit 2 muzea. První je Franklin Institut, kde je výstava, jak vznikají animované pohádky v Pixaru a pak trocha moderního umění v Institutu of Contemporary Art.

• Záchody všude jsou tu děsně chytré. Než se stihnu odbavit a ustrojit, už je spláchnuto a přichystáno pro dalšího počůránka :-)

Vlakem frčíme směr Washington DC...


2 komentáře:

  1. Zrovna včera dávali v televizi Kokosy v pralese, kde Kevin Bacon má hlavní roli....sice jsem to nedokoukal, ale aspoň vím, o koho jde :-)

    Co cestování vlakem? Asi jako u nás, ne? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cestování vlakem je úplně stejné jak u nás. Jediný rozdíl je, že přístup k nástupištím je zavřený. Pustí Tě tam těsně před odjezdem a s platnou jízdenkou... Nemůže si tam zkrátka pobíhat kdokoliv jakkoliv... Asi bezpecnostni duvody:)

      Vymazat