pondělí 21. prosince 2015

NYC

Vzbudila jsem se ve 2h ráno a už jsem neusnula, ať žije časový posun. Neva, psala jsem článek, hrála si s fotkama, dojídala svačinu z letadla...ráno jsme vyrazili brzy do centra. Je krásně, na nebi ani mráček, ale docela chladno a větrno. Našli jsme prima bistro na snídani, kde dokonce měli bezlepkové palačinky (já si prostě nedám pokoj a nadšením chrochtám:). Po snídani jsme vyrazili do Battery Parku. Chtěla jsem vidět Sochu Svobody, tak tady je :)



Pak jsme vyrazili k 9/11 Memorial (památník tragédie 11.září 2001), kde jsme v muzeu strávili 3h prohlížením všech pozůstalých základů, schodů a pilířů dvojčat...pročítali neskutečné množství všech informací o budově, o lidech, o tom, jak se co kde minutu po minutě stalo o záchranných akcích a o tom, jak se památník stavěl. Moc se nám to líbilo.









Začala být celkem kosa, sedáme do new yorského žlutého taxika a míříme do China town na pozdní oběd. Doprava je tu neskutečná. Furt někde nějaká zácpa, aut je tu asi 10x tolik, než by se do centra vešlo. Po obědě se stavíme vyfotit u Flatiron building (Žehlička) a Empire state building a jdeme si dát domů šlofíka, dolehla na nás únava z brzkého vstávání.




Po hodině spánku se nám samozřejmě nikam nechce, ale vykopem se, protože máme rezervaci do PRINT restaurant, co nám doporučil pan LonelyPlanet průvodce. Jsme nadšení, místo je krásné a tak trošku no-óbl, vaří božsky a vínko taky vynikající. Co je ale naprostá pecka, dá se vyjet nahoru na střechu, kde je bar PRESS Lounge s bazénkem, venkovním posezením, krbem a naprosto božským výhledem!



Domů jdeme přes Time Square. V metru se snažím anglicky Nealovi vysvětlit, jak se řekne "Mít nohy zaražené až do zadku"...dnes jsme podle počítadla ušli 26.088 kroků neboli 19,41 km.


Žádné komentáře:

Okomentovat