sobota 19. listopadu 2016

Valencia - degustačně

Před cestou do Valencie mám takové malé předsevzetí. Celý týden budu jíst jen mořské plody a zapíjet to budu jen sangríjou. A taky že jo, první večeře po příjezdu a už ládujeme paellu s kalamárama a krevetama... prolívám to celkem obstojně sangríjou... až se ještě ten večer ocitám na neplánované návštěvě záchodového zařízení... ehmm...

Druhý den musím zvolnit a tak volím jídla lehčí, která zapíjím džusíkem:-) Zažívací nerovnováhu nakonec ustojím celkem slušně, a tak pokračuju ve své degustační krasojízdě. Typická jsou tu v restauracích 3-chodová meníčka za zhruba 10€... a tak debužírujeme Paellu na všechny způsoby, mořské potvůrky, ryby, brambůrky, vejce a v neposlední řadě dezerty, ovoce a zmrzlina. Své objevování španělských laskomin zakončujeme nápojem zvaným "Horchata" (neboli Horčááta). Je to studený sladký mléčný nápoj vyrobený z jakéhosi ořechu... no, má to chuťově divný ocass... ale co, su ve Španělsku né?!? ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat