Jediné, v čem jsem tu expert já, jsou lívance a ztracené vejce, které jsem si prostě za-mi-lo-va-la!
Na lívance žádný spěšl recept nemám, protože jsou ze sáčku z bezlepkového těsta ze zdejšího Lídlu... ale lu-xus-níííí!!
Na Poached Egg (neboli Ztracené vejce) jsem si za ty týdny tady vytvořila lehkou závislost, a tak sdílím... a na jeden den se tak stávám Fůd Blogerkou :-D
ZTRACENÉ VEJCE
Suroviny:
Vejce (množství podle hladu:)
Postup:
Do většího hrnce dám vodu, chrstnu ocet a špetku soli.
Zažhnu sporák a vodu ohřeju. Neměla by vařit zprudka, jen tak jemně bublinkovat.
Vezmu naběračku, sběračku, nebo šufánek (podle toho čemu rozumíte:), kam rozklepnu vejce. Šufánek zahřívám nad vroucí vodou a povaluju, aby se vajíčko tak nějak zvenku lehce udělalo. Naberu trochu vroucí vody a dál povaluju po hladině. Po chvilce vajíčko opatrně šoupnu do vody a nechám 4-5min vařit. Já mám radši tekutý žloutek (to jsou ty 4min), ale pokud máte radši well done žloutek, tak nechte vařit 5min.
Názorná ukázka zde (nééé vůbec se tu nenudíím :-D)
To ztracený vajco musím zkusit.Když řeknu v jedné větě vajco a šufánek tak Marek bude happy:-)
OdpovědětVymazat:-D :-D Tož bažééé :-D
VymazatTo by mě Honza hnal, u nás se žloutek nesmí vůbec hýbat :).. Ale jinak super food blog :o)..
OdpovědětVymazatkuchařinka.....taky zkusím....5ti minutové :-)
OdpovědětVymazatZjistila jsem, že někdy i 5-ti minutové je dost tekoucí. Pokud by se tedy zdálo, že se vajíčko ještě hodně natřásá, nech klidně i 6min... Asi záleží na tom, jak moc vaří voda...
Vymazat