pondělí 4. ledna 2016

Fotbal

Ráno se na horách sbalíme a jedeme do Green Bay. Tady bydlí v nádherném domě Nealův kamarád z vysoké architekt Paul se ženou Suzanne a dětmi. Večer s Paulem vyrážíme na fotbal.

Co znamená jít v Americe na fotbal:
1. Když se jde v Americe na fotbal, tak se myslí americký fotbal (to je ta hra s šišatým míčem). Našemu fotbalu se tady říká soccer.

2. Amíci jsou super fanoušci jakýchkoliv sportů, prožívají a užívají si to maximálně. Všichni mají na sobě minimálně jeden oblečekek v týmových barvách, ale většinou jsou v tom od hlavy až k patě. Packers mají ve znaku sýr, takže není nic neobvyklého tady potkat někoho se struhadlem na krku :-D

3. V základní části hraje každý tým 16 zápasů, z toho jen 8 doma. To není moc, takže každá hra doma je tak trochu svátek. Před zápasem se pokaždé u stadionu koná taková malá before party. Tzn. stany plné alkoholu, jídla, koncerty, něco jako naše fesťáky.

4. Fotbal se hraje na podzim a v zimě. Dnes je venku -8. Já si oblíkla: podvlíkačky, kalhoty, dvoje teplé ponožky, ledvinový pás, dvě ovce, dva svetry, jeden pod zadek, péřovou bundu, šálu, čepici, lyžařské rukavice, zimní pohorky. Napřed je mi teplo. Pak mi začíná být kosa ... A hele jdem na drink...druhý... třetí ... Tancujem na nějakou rokovou kapelu, krev mi proudí v těle jak urvaná a už je mi teplo. Pochvaluju si, jak jsem to hezky vychytala a jdemena stadion. Tam bohužel zjišťuju, že i kdybych si na sebe oblíkla medvěda, tak za 3,5h stáni venku na stadioně (tak dlouho trvá hra), bych prostě prochladla. Stačí se projít k autu a vše se najednou prokrví a funguje, to stání je prostě zabiják!

5. Není radno si zahrávat se security prohlídkou. Byli jsme svědky zatknutí slečny jen proto, že přišla s kabelkou a nedokázala pochopit, že se dovnitř nesmí s žádnou taškou.

6. Dnes na Lambeau Field (stadion domácího týmu Green Bay Packers) bylo 78 tis. fanoušků, to je neskutečná síla! 
Btw. fandili jsme Packers ukrutně (Neal podle mě zítra nebude mluvit:), přesto prohráli s Vikings z Minesoty 13:20. Jak se říká, totok byla taková "cherry on top" neboli "třešnička na závěr" :-)




3 komentáře:

  1. Meli jste luxusního fkeka. Hned u side line, to jsi si na ně skoro mohla šáhnout. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jj sedadla luxusní, jako bych seděla na Slavii :-)

    OdpovědětVymazat
  3. 78 tis lidí......to by se musela Slavie nafouknout tak 4x, aby se to tam všechno vešlo.... :-) jinak podle obrázku to muselo být parádní!!!!

    OdpovědětVymazat