úterý 6. června 2017

Dvě princezny trampující

Tak já vás teda nebudu dýl napínat... jsem s Nejkou na výletě v Irsku! :-)
Obě přijíždíme v letním outfitu do deštivé irské patnáctky, jupí! Na letišti půjčujeme auto, což se zatím zdá jako nejvtipnější věc naší výpravy :-)

Z půjčovny máme škodovku oktávku, ovšem logicky s irským volantem vpravo. Jako dá se na to zvyknout, ale neustále musím kontrolovat, jestli už Terku nedřu na levé straně o nějaký obrubník nebo křovisko, mám jaksi tendenci sjíždět k levé straně silnice. Odhad na velikost auta nebo na vzdálenost zleva a zprava je mizivý... ke všemu jsou tu tak děsně úzké silnice, že pokaždé, když proti nám něco jede, zadržuju dech a spouštím v hlavě preventivní motlidbičku. A to ani nemluvím o tom jak furt šlapu na spojku, která neexistuje... půjčily jsme si totiž automat, no je to prdel, haha! :-D

Jinak v Irsku jsou všichni děsně milí. Napřed slečna v půjčovně, ze které se vyklubala Češka žijící v Irsku. Potom pán, který nám předával auto a několikrát (asi věděl proč) s úsměvem zdůrazňoval, že to je DÍÍZL a že tankujeme z ČERNÉHO stojanu!!!! :-) Taky pán v prvním kempu ťukající si ostentativně na hodinky, že jedeme po zavíračce... no pustil nás dovnitř, že máme přijít zaplatit ráno, a když viděl naše unavené ksichty, šoupl nám do ruky i dva žetony na sprchu :-)

Naše výprava má jako vždy charakter "Dvě princezny trampující"... to znamená, máme stan, spíme v kempu, jíme instatní snídani.... ALE... když je hnusně míříme do B&B, kde užíváme luxusu postele, sprchy a tradiční irské snídaně. No co vám budu povídat, za poslední dvě noci furt chčije, takže momentálně jedeme v princeznovském módu a náramně si to užíváme :-D



1 komentář:

  1. Ahoj princezny. Aspoň takhle z dálky to vypadá, že se tam máte o kousek líp, než my tady. Užívejte si a neboj Pájo, nějakou práci ti tu schovám.

    OdpovědětVymazat