úterý 13. září 2016

Frankfurt & Strasbourg

FRANKFURT nad Mohanem
Po dobrodružné cestě do Frankfurtu chytám nějakého sračko-bacila, a tak přes den město objevuju jen v takovém lehkém plouživém tempu s kamarádem Endiaronem po ruce. Terka je taky ochrnutá nějakým kašlíkem, takže to máme tentokrát takové lemrovsky poklidné :-)

Po večerech se procházíme u vody, ochutnáváme dojčlandské dobroty, pijeme jablečné víno, obdivujeme moderní mrakodrapy i krásné historické centrum... A pokud se nám chce spíš odpočívat, sedíme na božské střešní terase, kterou má Terka v baráku. Na jedné straně se kocháme výhledem na centrum města a na druhé straně kontrolujeme přílety a odlety letadel z nedalekého letiště.  K maximální pohodě zobeme návykové avokádové guacamole a plánujeme další společnou expedici ;-)

Frankfurt se nejen vzhledem ale i atmosférou hodně podobá Chicagu. Kdo jste mě nestihli navštívit v Emerice, zajeďte si navýlet semka a vyjde to skoro stejně ;-D

Bohužel jsem tu v Dojčalandu zaznamenala i pár nemilých věcí...
- Jakože například každý tady kouří. Ale jakože fakt úplně každý a čmudí vám to do ksichtu na zahrádce, na zastávce, v metru, na ulici prostě všude, bléé.
- Hodně lidí tu jezdí na kole... aj byznysmani v kvádru.... jo, to je možná schválihodné... ale oni jsou tak neohleduplní, řítí se rychlostí zvuku, chodce míjí na vzdálenost žiletky... div neuskakujem do křoví...
- Platba kartou je tu někdy sci-fi.
- Jízdenka v emhádéčku se tu nikde necvaká. Prostě platí, když si ju koupím... To se pak nevyplácí koupit si najednou více jízdenek do foroty, že :-)

STRASBOURG
No a protože je to tu blízko do Francie, balíme baťůžky, búkujeme hotel na jednu noc a na víkend vyrážíme do Strasbourgu. Napsala bych tu něco jakože je to krásné malebné městečko, kde centrum je uprostřed dvou řek, jezdí tam lodičky, a tak mi to trochu připomíná Benátky... a taky že jído bylo vynikající... a vůbec všechno bylo paráááádnííííí... Ale ono stejně bude nejlepší, když se podíváte na FOTKY :-)

Pokud by Vás zajímalo, jak jsem se dostala zpět do ČR, tak opět se spolujízdou. Ale tentokrát šlo vše rychle, hladce a pohodově... VW Passat mě vzal za 7h z Frankfurtu až do Brna, což považuju za krásnou kompenzaci předešlého náklaďákového dobrodružství :-)





Žádné komentáře:

Okomentovat