pondělí 26. února 2018

Učím Ladu lyžovat

Lada má 4 roky. Letos stojí poprvé na lyžích. Jsme v dětském lyžařském parku.

"Pájo, já sama, nejezdi za mnou"... "No tak to asi těžko, musím tě držet, ať tam nahoře nezahučíš"... Lada protestuje a snaží se na jezdícím koberci vystoupit, padá, ruce nohy lyže všude... přiskakuju, zvedám dítě a vystupujem div né s nohama za krkem. "Néééé, Pájo nech mě, já chci sama, nedrž mě!!!" ... dobře pouštím. Lada sebou asi po metru řízne na zem... "Nééé to není fééér"... "Laduško, ještě neumíš lyžovat, ale já tě to naučím, chceš?..."..."Nééé, to není fééér". Zvedáme se a jaksi taksi sjedem poprvé kopec. Druhá jízda vypadá dost podobně... a pak "Pájo, čůrat!"... odhazujem lyže a spěcháme na wc, to je bohužel na druhé straně areálu, takže si dovedete představit, jak dlouho tam v lyžácích pajdáme... pak svléknout všechny helmy, čepice, rukavice, mikiny až ke kšandám a pak zas obléct všechny mikiny, bundy, čepice, helmy, rukavice a dopajdat se zpět k lyžím... "Já chci na kolotoč"... oukej, tak další půlhodinu jezdíme na kolotoči, kde promrzneme na kost... "Mně je zima, já chci čaj"... oukej tak se zase belháme v těch lyžácích do baru, kde se zahříváme čajem a dlábíme svačinu. Ještě máme asi hodinu, než musíme vrátit výbavu... "Já chci za šmoulinkou..."... Horkotěžko Ladušku přemlouvám, že bysme to mohly zkusit ještě sjet.... Ne já sama, nech mě, nedrž mě se opakuje... pak to Laduška jednou sjede, opět stropí scénu na jezdícím koberci, pak zahlásí "bobo" a to je konec. Když se totiž vrátíme ze záchoda, musíme končit.
Za 3 hodiny to sjela třikrát :-) No nic, tak pokračování lyžařského výcviku zas příští rok :-)



čtvrtek 22. února 2018

Beskydy

Příjezd na hory do Beskyd... grupa 13 lidí... uvítací večírek... asi jsem si přivezla málo vína, sakryš🙈 Bydlím ve věži... nahoru je to nějak moc schodů... aj zuby vyčistím, zapadnu do postele a v sekundě chrápu. Ráno mám všechno vzhůru nohama, v puse taková zvláštní pachuť, v hlavě bzučení včelího úlu.... a v posteli vedle mě nezvaný cizinec, asi se přišel ohřát ke mně do pelíšku 😁



středa 21. února 2018

Soused

Dnes ráno celkem po dlouhé době mě můj pan soused probudil v 5h ráno. Tak to už tady dlouho nebylo! Telka puštěná dost nahlas a to jeho tuberácké chrblání... fuj, až se mi zvedá kufr... se šíří všemi směry. Nemůžu přes ten kravál znova usnout... on tam snad sleduje... aha, to zní jako olympiáda... maniak... magor... mám tam na něho vlítnout?... jsem děsně líná... chci spát... béé...

... ráno zjišťuju, že jsme hráli hokej... s USA...o postup do semifinále....  no tak oukej, tak já to teda asi panu sousedovi dnes odpustím :-)




úterý 20. února 2018

Kvíz

Kampak se Pája letos chystá na dovolenou?
Uhádneš, která odpověď je správná? 😁

A)
BESKYDY - tam už jsem byla loni.
IRSKO - tam odjíždím zítra na prodloužený víkend.
USA - prý děsný nával turistů, tam nejedu.
BALI - tam bych se letos děsně ráda podívala, ale nemám s kým. Nechcete se někdo přidat?

B)
BALI - tam už jsem byla loni.
USA - tam odjíždím zítra na prodloužený víkend.
IRSKO - prý děsný nával turistů, tam nejedu.
BESKYDY - tam bych se letos děsně ráda podívala, ale nemám s kým. Nechcete se někdo přidat?

C)
IRSKO - tam už jsem byla loni.
BESKYDY - tam odjíždím zítra na prodloužený víkend.
BALI - prý děsný nával turistů, tam nejedu.
USA - tam bych se letos děsně ráda podívala, ale nemám s kým. Nechcete se někdo přidat?

D)
USA - tam už jsem byla loni.
BALI - tam odjíždím zítra na prodloužený víkend.
BESKYDY - prý děsný nával turistů, tam nejedu.
IRSKO - tam bych se letos děsně ráda podívala, ale nemám s kým. Nechcete se někdo přidat?

Nápovědu najdeš na fotce 😎


pondělí 19. února 2018

Pako

Jsou chvíle, kdy si fakt připadám jako pako!

No tak třeba dnes ráno když jsem přišla k autu, které bylo totálně zamrzlé. Nastartovala jsem a začala odškrabávat led ze skel. Když jsem se chystala odjet, zjistila jsem, že stejnou vrstvu ledu mám i zevnitř!? No tak fukary zatím nevytvořily ani centimetrové kolečko, takže to vypadá ještě na dlouhé čekání 😱 Beru škrabku a škrábu okno i zevnitř, omg! 🙈🙉🙊 Ledové hoblinky lítají na mě, na sedadla, na volant... sníh je všude. Po chvilce toho nechám a říkám si, že jsem fakt pako, že to asi není úplně normální... rozhlížím se kolem, jestli se na mě někdo nedívá a když zjistím že ne, tak škrábu dál, dokud není něco vidět. Pak jen tak nenápadně uklízím ten sněhový nános a dělám jakože nic. Kdyby se přecejen někdo z dálky díval, tak si určitě klepe na čelo. No, na čelo si klepu i já, ale nepřišla jsem na jiný způsob, jak do 10minut odjet. Prosímvás, napiště mi někdo, že taky škrabate zamrzlé okno uvnitř auta, ať si nepřipadám tak blbě 😇


neděle 18. února 2018

Brno

Brno mám ráda.
Je ale pár drobností, které jsem tu zažila opakovaně a které za nic na světě prostě nepochopím!
  • Je úplně normální, že ve městě tu auta nedávají přednost na přechodě. Hned u práce mám dva mega přechody, kde se denně bojím přejít, abych nepřišla k úhoně. Nejednou jsem viděla chodce odskakující na chodník a nejednou jsem byla svědkem prudkého zabrzdění (těsně u zadku) až se brzdy mohly upištět.
  • Někteří chlapi jsou tu fakt hulváti. V šalině (to je tramvaj, na toto slovo si prostě nezvyknu) je úplně normální, že se všichni chlapi lokýtkama hrnou na sedadla. A pak nepřítomně čumí z okna nebo do telefonu, hlavně aby nemuseli nikoho pustit sednout. A my ženy nevěřícně stojíme. 
  • Jo a taky tu lidi neumí přivolávat výtah, který když stojí někde nahoře, tak oni mačkají šipku dolů, aby jako sjel... přitom oni chtějí jet nahoru... a to jim prostě nevysvětlíš... OMG! OMG!
  • Sníh tu bývá prý málo. Tak nevím, jestli je to důvod, že si tu nikdo nekupuje zimní boty? Tuto zimu bylo nasněženo už několikrát a pokaždé mě fascinuje, jak tady lidi ve sněhu chodí v plátěných teniskách... prostě i kdyby trakaře padaly!!! Jestli je to nějaká brněnská móda, tak jsem teda dost out!
Kašlu na to, jsou to prkotiny... ale kdyby se naučili aspoň mačkat ty výtahy bože! 

Btw, toto je moje aktuální fotka z pátku. 
Nová šála od maminky 💕 
A nový sestřih! Jó konečně jsem se šla nechat ostříhat... a konečně bude konec mým kadeřnickým nočním můrám :-D

neděle 11. února 2018

Lyžovačka

Po několika letech jsem se rozhodla provětrat svoje sjezdové lyže. Ke svým oranžovým kráskám mám dost specifické citové pouto. Dostala jsem je přesně před 18-ti lety a nedám na ně dopustit! Vsadím se, že ještě v důchodu s nima budu brázdit nějaký pěkně zasněžený kopec :-)

Vyrážíme teda na jednodenní zájezd do Rakouska na Hochkar. Busem ráno tam, večer zpět. Těším se, jak si užiju pořádnou zimu na horách, jak se budu kochat krásnýma výhledama na hory a jak se vyvalím venku na lehátko a budu srkat aperol a u toho se budu třeba opalovat... nebo aspoň nějak tak podobně bych si to představovala :-)

2 týdny před odjezdem => neobleču lyžařské kalhoty. OMG! Ne, rozhodně mi nenarostl zadek, ty kalhoty se prostě na vzduchu srazily, to je jasná věc!!!!!!!!

1 týden před odjezde => přišly podrobné insturkce, odjezd ve 2h ráno, OMG! jakože cožee? takže na svah beze spánku? oukej.

V den zájezdu => přestože předpověď vypadala celkem azurově, nakonec lyžujeme v mlze. Už jste zažili takovou tu mlhu, jak nevidíte na krok lautr nic? no tak v něčem takovém jsme se v sobotu pokusili lyžovat. Jako nešlo vidět na špičky lyží, takže se doteď divím, že jsem se tam neztratila někde v lese. Ale povidlový knedlík s mákem a vanilkovým krémem leccos zachránil :-)





neděle 4. února 2018

Lednové nákupy

O Vánocích jsem chytla nějakou pečovatelskou náladu. Vydrželo mi to celý leden, kdy jsem si koupila spoustu zkrášlovacích udělátek, krémů, olejíčků, taky nějaké šminky... no a teď jsem prostě k zulíbání! :-) Objevila jsem boží hydratační masku, kterou dycky když nalepím na ksich, tak si připadám jak z "Mlčení jehňátek" :-D

Jo a taky jsem zjistila, že každá správná ženská má doma kladivo! A tak jsem si v lednu jedno pořídila ;-)



čtvrtek 1. února 2018

Pavouk

Sedím u kadeřnice. Je celkem milá, vypadá, že by to konečně mohlo být fajn, že bych třeba mohla konečně vypadat jako člověk. A tak si teda sedám do křesla, pohodlně zakláním hlavu, abych si nechala umýt vlasy a namasírovat hlavu.... OMG! na stropě je pavouk! úplně mega nechutný a chlupatý a obrovský... nééééé... a pak se zase probudím...

Panebože Pájo, už se běž konečně ostříhat!!!