úterý 30. srpna 2016

Jak tetka Pája k opálenému tělu přišla

Bylo nebylo kdesi v moravské kotlině, žila byla jedna malá 2,5 letá neteř jménem Lada. Bylo léto, a tak vyrazila k babi a tetě Páje na prázdniny. A protože Laduška je děvčátko čiperné, hbité, vynalézavé, zvědavé, veselé a pisklavé, byly to prázdniny vskutku vydatné! :-) Tetka Pája za tu dobu nabyla a prohloubila několik skvělých vlastností a dovedností... je teď vice:

Trpělivá a vynalézavá => Umí vymýšlet všemožné způsoby, jak přesvědčit malé dítě, aby neběhalo nahé po bytě a nechalo si oblíct pyžamo, jak dostat dítě do sedačky nebo do kočárku, jak vytahovat předměty, hračky a malé osoby z různých koutů, škvír a mezer ... nebo vymyslet jak zaopatřit pos*aný zadek uprostřed zahrady, kde rozhodně není toleta, ani neteče voda :-)

Odpočinutá => Ne jednou se tetce stalo, že odpoledne či večer s Laduškou usnula, a tak je za celý ten týden vlastně mnohem více odpočatá než unavená ;-)

Kamarádská => Tetka Pája se nikdy moc neuměla seznamovat s cizími lidmi. Ovšem Laduška je na kamarádění expert. Klidně se hrne za cizíma dětma do houpačky, na písek pro cizí hračky... klíďo jde za cizí paní, chytne se jí a pokračuje s ní za ruku kamsi... klidně přijde k cizí krabici s buchtou a bez problémů si nabídne tvarohového koláča. To pak ani tetce nezbývá, než se začít usmívat od ucha k uchu a .... "Jéééjda, to se nezlobtéééé.... Jéééjda pardóón... Jéééjda tak moc děkujéééém" :-)

Rozněžnělá => Někdy tetka nepochopí, kde se to v tom malém tvorečku bere taková míra soucítění a bezelstného dobráctví. To když Laduška přišla za plačící holčičkou, hladila ji "malá, malá" a objímala tak dlouho, až holčička přestala plakat. To pak tetka Pája utírá dojatou slzičku na krajíčku a pociťuje, jak je ten svět mucky mucky krásný a sluníčkový :-)

Poblitá => Tetka Pája není typ na kolotoče a horské dráhy jednoduše proto, že se jí na nich dělá blbě. K vyvolání kolotočového pocitu jí teď dokonce stačí (houpat) hlídat Ladu na houpačce, ze které většinou malá nechce slézt. Takže po půl hodině houpání je tetce na blití tak, jako by se točila hodinu na řetízkáči :-D

Opálená => Chození do bazénu tetka Pája nikdy nevyhledávala. Jako malá se do vody bála, plavat se naučila až dost pozdě, v plavkách si přišla jak vorvaň... zkrátka koupákům se dycky spíš vyhýbala obloukem. Ovšem Laduška je vodní nadšenec, nasadí nafukovací kolo, chodí s ním po bytě "koupat, koupat", dokud se na koupák prostě nevyrazí. A tak se stalo, že toto léto byla tetka v tolika aquaparcích, koupalištích a bazénech jako ne za celý svůj život. Pak není divu, že je Pája toto léto opálená jak Naomi Campbel :-D




2 komentáře:

  1. Výborně Naomi, takhle krásně popsané příhody s neteří..... jako kdybych to už někde sám zažil :-) jen si říkám, jestli jsi to s tím UV zářením trochu nepřehnala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééé, mazala jsem se vysokým faktorem... jen ten obličej se mi ne a ne opálit :-)

      Vymazat