pondělí 22. srpna 2016

Výlet do Beskyd

Pátek = dobrodružný večerní příjezd
I když jsme s Nejkou cérky šikovné, večer po cestě tak kecáme, že se necháme špatně navigovat do úplně jiné vesničky, kde klepeme a dobýváme se na úplně jinou chatičku, kde se dožadujeme rezervovaného ubytování :-) Naštěstí milou babičku v chatařské oblasti děsíme jen minimálně... Nj. to se to lehce bloudí, když vedle sebe existují asi 3 vesničky s názvem "Krásná" a venku je navíc tma jak v pytli! Nakonec objednaná lůžka najdeme až za pomoci paní majitelky, která nás svým terénním vozem táhne rygólem kamsi do kopce ...no to bysme nenašly ani za světla!! :-D

Sobota = výšlap na Lysou horou
Ráno se rozplývám, protože výhled z okna na valašskou přírodu s Lysou horou v pozadí je úchvatný a Krááásnýýý! :-)
A tak masírujeme svaly, balíme saky, paky, svačiny, pítíčka a vyrážíme vzhůru na kopec. Počasí je "značka ideál"... teplo, občas sluníčko, občas mráček. Nahoru se dovalíme úplně splavené, výšlap nám dal dost zabrat.
Chuť z nevalného výškového bufetu zachraňujeme na mezi pod vysílačem. Roste tam tolik borůvek, že další hodinu vidíme jen fialově :-)

Neděle = slavnostní zakončení Olympijských her
Zatažená obloha nás neodradí od plánovaného výletu na Pustevny. Po cestě nahoru sice mlha houstne tak, že by se dala krájet, ale i tak oblékáme své nejlepší outdórové vybavení... a jdeme rovnou do hospody :-D Je totiž čas na oběd a taky čas dát si nějakou tu valašskou specialitu!
Ani ustavičný déšť, který se mezitím rozpršel, nás nemůže zatavit, abysme dnes osobně poplácaly boha Radegasta po noze a poděkovaly mu za veškerou hojnost, především za ty halušky, které od oběda stále cítíme až v krku :-)

Tímto zmoklo-výkonem se dnes naprosto vyčerpáváme a jedem zpět řízeně relaxovat do naší roubenky, kde vymýšlíme všelijakou zábavu...

... hrajeme Lodě :-)
... navzájem si kreslíme portréty.
... fixlujeme, že jsou Vánoce, a hážeme žabko-střevíčkem, jestli už se letos konečně vdáme?!? Obě dvě házíme jasně a bez pochyby boty směrem dovnitř (nikoliv směrem k venkovním dveřím), takže to na žádného nového fešáka nevypadá... Nemusíme tedy ani krájet slupku z jablka, kterou když prý zakroužíme nad hlavou a odhodíme, mohla by nám svým tvarem napovědět konkrétní písmeno tedy jméno budoucího manžela. Hahahaha, tak to zkusíme zas na Vánoce :-)
...Když přestene pršet, rozhodneme se sportovním výkonem uctít dnešní slavnostní zakončení olympiády v Riu... Dáme přátelský mač ping-pongu, který nás na závěr našeho pobytu hází kamsi do Matrixu (což můžete vidět tady na videu).



2 komentáře: