pondělí 28. května 2018

Kolotoč

Poslední dva týdny furt někde trajdám (zase:). Nojo, žiju trochu hektický život. Napřed mi to přišlo debilní, ale teď mi to přijde boží :-)

Od posledně jsem stihla jednu návštvu u malé Adélky, zubaře, kafe s těhotnou sestřenkou, návštěvu u Eli a Kuby, skleničku s holkama, koupit všem dárečky, přivítat na svět Aničku Žemličku, blbnout s Emou a Matějem, první letošní grilování, hlídání, vaření, pečení... zasadit mátu, navštívit babičky, filmový festival ve Zlíně, piknik, narozeninová oslava, rodinná sešlost, jedna nová letenka a jedno celodenní školení "Zatoč s konflikty"...haha :-)

Během posledních pár týdnů jsem přišla na totok.
  • Mám nejlepšího zubaře na světě! I když jsem si vyslechla několik hrůzných historek o trhání osmiček, můj zubař lehce zabral a za 3min byl zub venku. Hodinu jsem byla v ordinaci jen proto, že jsem mu opět musela líčit svoje cestování po Islandu :-)
  • Když sežeru kilo hrášku a zapiju to půl litrem vína, tak se z toho nepo*eru. Ovšem když sním čtyři dny starou polívku a k tomu vajíčkovou pomazánku, tak jo :-D
  • Druha série Stranger Things je ještě lepší než ta první. Celé to jde zkouknout za jeden den a jednu noc :-)
  • Nových zjištění o dětech je denně několik, třeba že když je nouze, tak jednoroční a čtyřleté dítě si můžou navzájem půjčit oblečky... nebo když je nuda, domeček na hraní jde vytvořit i z dlouhých šatů a když je venku mega hic, tak všechno zachrání domácí jahodová zmrzlina :-)
  • Krásných 16kg lásky na levačce a 11kg lásky na pravačce je nejlepší posilka :-)

úterý 15. května 2018

Na houpačce

Laduška se naučila sama rozhoupat na houpačce. Odhání mě, nechce, aby ji někdo houpal, když už to teď umí sama... sentimentálně na ni hledím...

Já: "Laduško, ty už jsi taková velká holka, to není možnééé... bééé"... dělám jakože brečím :-)
Lada: "Pájo, nebreč, to neva!"
Já: "Tak jo, tak teda neva, že rosteš... aspoň až budeš veliká, tak se mnou budeš jezdit na hory, chceš?"
Lada: "Jo chci, ale až se dohoupám, jo?" :-D



středa 9. května 2018

Staré Tatranky

Jedu s Terkou na 4 dny do Tater. Do těch Vysokých. Moje představa je taková, že tam na začátku května je prostě kosa a ve vyšších polohách se budeme bořit po kolena do sněhu. No takže kufr plný zimních věcí, v batohu dvě mikiny, náhradní tričko a bunda... haha... chodíme v tílku, lituju, že nemám kraťasy a po prvním dni samozřejmě spálenina za krkem, omg!

Během 3 dnů stíháme 3 nádherné túry, na kterých nás doprovází azuro. Navštívíme celkem čtyři plesa. Zboucháme nespočet halušek, pirohů, placek a zapečených zemáků s bryndzou. A máme se prostě báječně!

Teď už vím, že pokud mě v Tatrách někdo osloví "Stará Tatranko", tak to je prsimvám výraz nejhlubšího komplimentu :-) Po horách totiž chodí spousta fešných a zkušených horalů. Není na škodu se s některým dát do řeči, protože z toho může vzniknout prima after-túra party v místní nádražce :-)

Poslední den po cestě domů rozhodně doporučuju zastavit se v Bešeňové. Jsou tam krásné termály a hlavně úplně nejlepší saunový svět, který jsem kdy zažila! Za 3 hodiny jsem mimo jiné absolvovala 3 saunové ceremoniály, ze kterých se mi ještě teď ježí chlupy na zadku... a co si budeme povídat, ještě ve středu v práci mezi reportama myslím na ty dva krasavce, kteří mi točili ručníkama nad hlavou :-)

Ani překročení rychlosti, pokuta a dva fešní slovenští policajti nám nemůžou pokazit naprosto boží prodloužený víkend. Usmíváme se na ně od ucha k uchu. Pokutu nám sice neodpustili, ale snížili aspoň na nejnižší euráče a navíc nám přidávají další tipy na super slovenský wellness :-)