pondělí 30. dubna 2018

Sněhulák v dubnu

Mám batoh plný koulí, můžeme pokračovat na návštěvu města Hallstatt.
Celé je to tu jakési unikátní. Pidi vesnička, ležící skoro na skále u jezera, krásné dřevěné domečky, téměř není kde zaparkovat, takže je to tu dost nedostupné. No má to jakési kouzlo, asi proto je to zapsáno v seznamu UNESCO a taky asi proto je tu všechno neskutečně drahé a asi taky proto je to tu plné asijských turistů :-)

Odpoledne sedáme na lanovku a necháme se vyvézt k vrcholu hory Dachstein, kde je ještě pořád dost sněhu, jak říkala paní v pokladně. Takže prý nahoře můžeme obdivovat ledovec nebo si klidně postavit ještě sněhuláka :-)








neděle 29. dubna 2018

Mozartovy koule

Jsme v Salzburgu.
Viděly jsme všechny hrady, zámky, parky, fontány, kostely, muzea, mosty, vyhlídky, domy i dómy...
Ale stejně nejlepší jsou ty koule! Šak vy víte, že je mám ráda, už jsem to tu psala několikrát, takže proč si neudělat výlet do Salzburgu a pár originálních koulí si nepřivézt, co?
Následuje koulový rozcestník :-)



sobota 28. dubna 2018

Výlet za koulema

Jedeme na výlet do Rakouska. Mamka ani já neumíme německy, ale tak to není žádná novinka, normálně anglicko-rukama-nohama to nějak dáme. Za Vídní na benzínce objednávám mamce kafe.

Já: Ajn kapučíno klasik!
Prodavačka začne připravovat kafe a něco žblebtá...
Já: Und... ééé... ukazuju prstem na zákusek. 
Prodavačka: Ales?
Já: Ales!
Mamka: no vidíš, jak umíš německy...
Já: No asi tři slova, haha :-)
Prodavačka: Ale jde vám to hezky! (je to Češka). Haha :-)))
Řehtáme se s mamkou na celou benzínku, to nám ten výlet za koulema hezky začíná :-)






úterý 24. dubna 2018

Ahojíky 3.díl

Tak myslím, že už to stačilo!
Je na čase smazat ze seznamky inzerát na dovolenou... a nejlépe se tam smazat tak nějak celááááá, OMG!! 😂 🙈 😱



neděle 22. dubna 2018

Trénink

Tento víkend mám to naplánované volno, že jako odpočívám, protože další dva víkendy jsou hektické, hahaha :-)

Sobota, výlet, Hustopeče, rozhledna, Didi vpředu, Lada na zádech... pohodový trénink na Dolomity :-)




Neděle, výlet, parník, prygl, hrad Veveří, kaplička, zavřená hospoda, bus, otevřená hospoda, parník... To všechno jsme za dva dny stihly. Ale já jsem ráda, protože když je tak krásně, tak já stejně nevydržím sedět doma na zadku :-)




No a teď je neděle večer 23h a přichází ta nejzajímavější část víkendu. Soused si pouští nějaký akční film na plné kule. Slyším každý výstřel kulometu a rozhoduju se, jestli mám na něho jen zaťukat jako buran na stěnu, nebo prostě jako člověk jít zaklepat na dvěře a poprosit, jestli by to mohl laskavě zeslabit, že bych teda jako ráda šla spát... jsem srab, nikam se mi nechce... ale sere mě to teda kolosálně!
No kdyby nebylo toho blogu, tak si asi zašpuntuju uši, ale normálně jsem tam šla... a poprvé viděla svého souseda. Takový škaredý chlap, že kdybych ho potkala v noci v podchodu, tak se leknu a uteču! A on se mi omluvil a normálně to ztlumil, HA! :-D

neděle 15. dubna 2018

Narozeninová mozaika

Víkend byl vydatný.
Popsala bych vám ho touto narozeninovou mozaikou.

Nahoře = 3 dubnoví oslavenci
Uprostřed = 2 vynikající dorty
Dole = Jedna zdařilá podobizna. Autor Lada 4 roky.
Já jsem ta červená, fialová je Lada a oranžová Dianka. Při zkoumání krásy tohoto obrázku se zaměřte na to, jak se s holkama všechny držíme za ruku! Todle dílo jde jistojistě do rámečku! :-)


úterý 10. dubna 2018

Desátého dubna

Desátého dubna... dé dé... vždycky se mi líbilo, jak to datum zní. Vždycky si ten den připadám děsně speciálně, jako by měl přijít ježíšek. A dycky mám pocit, že se stane něco výjimečného...

Takže dnes ráno vypravuju Ladušku a jako vždy: ...Nééé, jááá nechci jít do školky, jáá se chci dívat na pohádky!!...

Dopoledne velmi výjimečně: zjišťuju, že chodím s tílkem naruby a vepředu mi trčí cedulka... :-)

Odpoledne "netradičně": zase plánuju nějakou dovolenou... omg už mi ten diář proboha vemte někdo z ruky!!! :-)

Po práci už tradičně: přímý zásah deodorantem do ksichtu v šatně fitka...

Večer opravdu "velmi ojediněle": otvírám víno a přípíjím na to, že jsem zase o rok mladší!! Ano, ano, nedávno mi kdosi tipoval dvacešest let... pořád se to snižuje, takže cajk!

Všechno nejlepší Pájo :-*


pondělí 9. dubna 2018

Ahojíky sladká pusinko 2.díl

Už teď mě mrzí, že jsem na seznamce mnohé vzkazy včetně děduly promazala... ovšem některé perly tam zůstaly, takže se prostě nemůžu nepodělit :-D :-D
Jen podotýkám, že jsem napsala inzerát, že hledám někoho, kdo by jel v létě se mnou na hory do Itálie a toto jsou odpovědi haha :-)






Tento poslední... nejen že jsem zase pusinka, ale snad si nemyslí, že pojedu na dovolenou s někým, kdo má rád zbraně??!?! OMG! :-)

neděle 8. dubna 2018

Ahoj Pusinko

Haha, prý napiš konečně zas něco na blog, pokaždé když tam vlezu, tak je tam furt to hovno :-D

Oukej, tak co bych vám tak napsala. V poslední době...

1. Jsem plánovací maniak, takže je to furt nějaký výlet, návštěva, sklenička, divadlo atd. atd. Normálně jsem si musela začít plánovat i dny volna a volné víkendy, protože jinak bych se uplánovala do aleluja... prosímvás, nechcete někdo něco naplánovat, abych furt nehleděla jen do svého diáře?
Poslední výlet do maďarských termálů se myslím vydařil. Našla jsem hezký apartmán a městečko Gyor je přímo kouzelné. Po cestě kousek za Bratislavou jsme navštívili krásnou galerii Danubiana, zalenošili jsme v horkých pramenech, nacpali jsme se maďarskýma dobrotama... Jediné ponaučení do příště = vybrat si trochu lepší termín než jsou Velikonoce, abysme tam nepotkali půlkou ČR :-)



2. Po večerech teď furt maluju. Je to taková moje nová droga. Objednala jsem si z Číny krásné akvarelové barvy a nemůžu se od nich odtrhnout! Nechcete nědo něco namalovat? :-)


3. Chodím pěšky do práce.
S tím běháním to u mě furt nějak drhne. Buď si natáhnu kyčel, nebo dotáhnu domů kilo bláta, nebo mě málem sežere pes, prostě furt nějaké překážky. A tak jsem vymyslela jinou srandu. Od baráku do kanclu to mám asi 5km, což je slabá hodinka chůze... a když vyrazím brzo ráno, tak to Brno je tak nááádhernééé!! Zbožňuju to!! :-)



4. Jo a poslední sranda tohoto týdne. Opět jsem napsala na seznamku. Ovšem tentokrát hledám někoho, kdo by jel se mnou na dovolenou. Takže píšu na cestovatelské seznamky, čímž si myslím, že to bude nějak jiné, hahaha :-) A opět jsem dostala několik perverzních nabídek všemožnných úchyláren, několik trapných básniček, několik zpráv od divno-lidí a v neposlední řadě mi napsal 71let starý dědek, prý jestli nehledám lásku na celý život... a ještě mě oslovil "Ahoj Pusinko!". Měla jsem sto chutí mu odepsat "Nazdar dědku", hahaha :-)