úterý 30. srpna 2016

Jak tetka Pája k opálenému tělu přišla

Bylo nebylo kdesi v moravské kotlině, žila byla jedna malá 2,5 letá neteř jménem Lada. Bylo léto, a tak vyrazila k babi a tetě Páje na prázdniny. A protože Laduška je děvčátko čiperné, hbité, vynalézavé, zvědavé, veselé a pisklavé, byly to prázdniny vskutku vydatné! :-) Tetka Pája za tu dobu nabyla a prohloubila několik skvělých vlastností a dovedností... je teď vice:

Trpělivá a vynalézavá => Umí vymýšlet všemožné způsoby, jak přesvědčit malé dítě, aby neběhalo nahé po bytě a nechalo si oblíct pyžamo, jak dostat dítě do sedačky nebo do kočárku, jak vytahovat předměty, hračky a malé osoby z různých koutů, škvír a mezer ... nebo vymyslet jak zaopatřit pos*aný zadek uprostřed zahrady, kde rozhodně není toleta, ani neteče voda :-)

Odpočinutá => Ne jednou se tetce stalo, že odpoledne či večer s Laduškou usnula, a tak je za celý ten týden vlastně mnohem více odpočatá než unavená ;-)

Kamarádská => Tetka Pája se nikdy moc neuměla seznamovat s cizími lidmi. Ovšem Laduška je na kamarádění expert. Klidně se hrne za cizíma dětma do houpačky, na písek pro cizí hračky... klíďo jde za cizí paní, chytne se jí a pokračuje s ní za ruku kamsi... klidně přijde k cizí krabici s buchtou a bez problémů si nabídne tvarohového koláča. To pak ani tetce nezbývá, než se začít usmívat od ucha k uchu a .... "Jéééjda, to se nezlobtéééé.... Jéééjda pardóón... Jéééjda tak moc děkujéééém" :-)

Rozněžnělá => Někdy tetka nepochopí, kde se to v tom malém tvorečku bere taková míra soucítění a bezelstného dobráctví. To když Laduška přišla za plačící holčičkou, hladila ji "malá, malá" a objímala tak dlouho, až holčička přestala plakat. To pak tetka Pája utírá dojatou slzičku na krajíčku a pociťuje, jak je ten svět mucky mucky krásný a sluníčkový :-)

Poblitá => Tetka Pája není typ na kolotoče a horské dráhy jednoduše proto, že se jí na nich dělá blbě. K vyvolání kolotočového pocitu jí teď dokonce stačí (houpat) hlídat Ladu na houpačce, ze které většinou malá nechce slézt. Takže po půl hodině houpání je tetce na blití tak, jako by se točila hodinu na řetízkáči :-D

Opálená => Chození do bazénu tetka Pája nikdy nevyhledávala. Jako malá se do vody bála, plavat se naučila až dost pozdě, v plavkách si přišla jak vorvaň... zkrátka koupákům se dycky spíš vyhýbala obloukem. Ovšem Laduška je vodní nadšenec, nasadí nafukovací kolo, chodí s ním po bytě "koupat, koupat", dokud se na koupák prostě nevyrazí. A tak se stalo, že toto léto byla tetka v tolika aquaparcích, koupalištích a bazénech jako ne za celý svůj život. Pak není divu, že je Pája toto léto opálená jak Naomi Campbel :-D




pondělí 22. srpna 2016

Výlet do Beskyd

Pátek = dobrodružný večerní příjezd
I když jsme s Nejkou cérky šikovné, večer po cestě tak kecáme, že se necháme špatně navigovat do úplně jiné vesničky, kde klepeme a dobýváme se na úplně jinou chatičku, kde se dožadujeme rezervovaného ubytování :-) Naštěstí milou babičku v chatařské oblasti děsíme jen minimálně... Nj. to se to lehce bloudí, když vedle sebe existují asi 3 vesničky s názvem "Krásná" a venku je navíc tma jak v pytli! Nakonec objednaná lůžka najdeme až za pomoci paní majitelky, která nás svým terénním vozem táhne rygólem kamsi do kopce ...no to bysme nenašly ani za světla!! :-D

Sobota = výšlap na Lysou horou
Ráno se rozplývám, protože výhled z okna na valašskou přírodu s Lysou horou v pozadí je úchvatný a Krááásnýýý! :-)
A tak masírujeme svaly, balíme saky, paky, svačiny, pítíčka a vyrážíme vzhůru na kopec. Počasí je "značka ideál"... teplo, občas sluníčko, občas mráček. Nahoru se dovalíme úplně splavené, výšlap nám dal dost zabrat.
Chuť z nevalného výškového bufetu zachraňujeme na mezi pod vysílačem. Roste tam tolik borůvek, že další hodinu vidíme jen fialově :-)

Neděle = slavnostní zakončení Olympijských her
Zatažená obloha nás neodradí od plánovaného výletu na Pustevny. Po cestě nahoru sice mlha houstne tak, že by se dala krájet, ale i tak oblékáme své nejlepší outdórové vybavení... a jdeme rovnou do hospody :-D Je totiž čas na oběd a taky čas dát si nějakou tu valašskou specialitu!
Ani ustavičný déšť, který se mezitím rozpršel, nás nemůže zatavit, abysme dnes osobně poplácaly boha Radegasta po noze a poděkovaly mu za veškerou hojnost, především za ty halušky, které od oběda stále cítíme až v krku :-)

Tímto zmoklo-výkonem se dnes naprosto vyčerpáváme a jedem zpět řízeně relaxovat do naší roubenky, kde vymýšlíme všelijakou zábavu...

... hrajeme Lodě :-)
... navzájem si kreslíme portréty.
... fixlujeme, že jsou Vánoce, a hážeme žabko-střevíčkem, jestli už se letos konečně vdáme?!? Obě dvě házíme jasně a bez pochyby boty směrem dovnitř (nikoliv směrem k venkovním dveřím), takže to na žádného nového fešáka nevypadá... Nemusíme tedy ani krájet slupku z jablka, kterou když prý zakroužíme nad hlavou a odhodíme, mohla by nám svým tvarem napovědět konkrétní písmeno tedy jméno budoucího manžela. Hahahaha, tak to zkusíme zas na Vánoce :-)
...Když přestene pršet, rozhodneme se sportovním výkonem uctít dnešní slavnostní zakončení olympiády v Riu... Dáme přátelský mač ping-pongu, který nás na závěr našeho pobytu hází kamsi do Matrixu (což můžete vidět tady na videu).



úterý 16. srpna 2016

Tetka Pája

"...Pájo, co furt děláš, jak se máš? Napiš něco na ten blog!!..." :-D

Takže přátelé za poslední měsíc jsem toho stihla fakt hodně. Jeden výlet na Pálavu (fotky), jedna návštěva v Praze (fotky), jeden rekvalifikační kurz, jedno neteří mazlení (fotky), ale hlavně všude kolem a pořád spousta dětí jako smetíííí... Miláčci moji :-* :-* :-*