neděle 31. prosince 2017

PF2018

Hlásím, že od minule se nic zásadního nestalo. Od pondělka ležím v posteli s bacilem. Nojo, přála jsem si mít aspoň chvílu klid a nedělat nic... tak se mi to splnilo.

Tož přeju všecko nejlepší do nového roku miláčci! :-)


neděle 24. prosince 2017

Vánoce

Ráno po vánoční besídce... (ne, nemám kocovinu)... ale mám zablokovaný krk! Nemůžu se otočit doprava. He, celoměsíční stresík se musel někam vrazit. A dost! Dárky, PFko, besídka, všechno je hotové, takže odteďka jen ležím, odpočívám, čumím na všechny pohádky a nedělám prostě nic!!!

Ale prdky milá zlatá, krk si namaž voltarenem, nefňukej a jede se dál :-) Vyzvednout taťku z nemocnice, zajet s ním na dárky, na kapra, na nákup... večer předvánoční sklenička... a druhý den zas zpátky za taťkou do nemocnice... další komplikace... dovézt léky, dovézt věci, zajet ukonejšit babičku... sem... tam... sem... tam... večer další domluvená sklenička, zabalit dárky... všichni kolem mě jsou nachcípaní, takže je na mě vysmejčit byt... nachystat salát... kapr... štědrovečerní návštěva na JIP... stromek... koledy.... rozbalit dárky... pohádka... pomodlit... vyčůrat a spát... ufff. 

Šťastné a veselé! :-)


pondělí 18. prosince 2017

Prosinec

Tento prosinec je nějaký divoký... proč nic nestíhááám...??? :-)

1. Klasická předvánoční hoňka za dárkama.
2. Tvořím PFko... tento rok je to zase jakési komplikované s tím tiskem a musím hejbnout kostrou, aby vám to do Vánoc přišlo!
3. Vedle baráku na Šoustalce jsem objevila super cvičení... powerplate... kupuju permanentku, která se musí do konce roku vychodit, takže to tam prostě taky někam nacpu :-)
4. Taťka... žlučové kameny... JIP.... komplikace... otrava krve....  ajajaj další důvod proč podstatnou část adventu trávím v nemocnici.
5. Aby toho nebylo málo dobrovolně jsem se nabídla, že zorganizuju v práci vánoční besídku.
6. A konečně taky nějaká ta milá návštěva... všechno dám, žádný stres ;-)





neděle 10. prosince 2017

Konečně ve Vile

Už kdysi za dob stůdia VŠ jsem si řekla, že bych ráda procestovala všechny UNESCO památky v ČR. To byl asi takový můj první cestovatelský plán :-) No za těch deset let jsem to s přehledem všechno objela, něterá místa dokonce víckrát... akorát ta Vila, to je oříšek!! Koupit si vstupenku na prohlídku do Vily Tugendhad v Brně... někdy o víkendu a nejlépe v češtině... je prostě nemožné. Jojo, dá se jít do zahrady za pajdu... byla jsem tam dvakrát... hezké... ale já chci dovnitř!!!

Teď když bydlím v Brně, to už mě prostě nic nezastaví, i kdybych si kvůli tomu měla vzít zvracecí den (jinak řečeno sick day... takové to volno, když mám rýmičku nebo jinou kocovinu:-). Takže v červenci sedám k počítači a jako hlavní kulturní referentka na našem oddělení kupuju 6 lístků pro mě a zvědavé kolegy a dávám si přípomínáky všude možně, abych nezapomněla, že Mikuláša letos slavíme prohlídkově :-)

Vila je boží! Prostě zbožňuju období První republiky. Všechno je takové jednoduché, minimalistické, ale přitom moderní a funkční. Nemůžu si pomoct, ale tajně fotím každý kout... i když se to nesmí... jo, jsem děsný darebák :-)