čtvrtek 25. února 2016

Jak jsem si šla koupit nový notebook

Rozhodla jsem se, že do sebe zainvestuju a koupím si nový notebook...lepší, výkonější, s větší kapacitou s grafickým monitorem, abych se té úpravě fotek a grafice konečně mohla věnovat s pořádným vybavením.
Celý týden zkoumám všechny tipy, které jsem dostala, porovnávám ceny u nás, v Americe, v bezcelních zónách na letišti, zkoumám to zepředu, zezadu, zboku... a činím životní rozhodnutí. Rozbíjím prasátko a objednávám si na jednom pražském e-shopu nový notebook v ceně asi 3x větší, než letenka do Chicaga. Od minula už jsem chytřejší, rovnou volám do KB a chci zvednout limit pro platbu kartou, aby mě v obchodě nečekalo nemilé překvapení, že platba nebude přijata. Pán na infolince mi ochotně radí a znovu stejně jako minule se mě na konci ptá, jestli nechci jejich super-kreditku. Znovu vysvětluju, že už jsem ji měla a nebyla jsem s ní spokojená a důvody.... blá blá

Dnes si jdu po práci vyzvednou svého nového grafického mazlíka. Je 16:30 a já náhodou v práci zjišťuju, že jsem peněženku nechala doma. Doprčic... ok, neva... vytočím se doma, vezmu auto a snad to do zavíračky ještě stihnu. Když přijedu domů, nedá mi to a jdu zkontrolovat, jestli se mi zvedl na kartě ten limit. Čumím do internetové banky a limit je původní nízký... no to snad nééé. Opět volám na infolinku, slečna to zkoumá, ověřuje a prý je všechno v pořádku, jen se to do internetového bankovnictví propíše až zítra, ale na vytoužený nákup prý jít můžu, vše je v pořádku.... " ...a neměla byste zájem o naši bezkonkurenční kreditní kartu....?" ...panebože, už si to tam někde napište, že nemám zájem o vaši kreditku, už se mě na to ptáte v jednom týdnu potřetíííííí.... ne, nemám čas vám vysvětlovat důvody, protože mi zavřou v tom obchodě, do kterého teď spěchááám, ufff. OMG!

Vyrazím před barák a vedle v ulici mám auto.... teda... tady někde... přece bylo???!?!?! Zírám do místa, kde jsem ho nechala. KDE JE DOP*DELE MOJE AUTO ?!?!?!?? stojím, čumím, rozhlížím se vlevo, vpravo... Přemýšlím, kde jsem s ním byla naposledy, nj, přijela jsem ze Zlína před 14-ti dny a od té doby jsem ho nepotřebovala. Ale jo, určitě jsem ho nechala tady, ještě si pamatuju, jak jsem si o tuto značku, že stojím na modré zóně, opřela kolo. Vždycky kontroluju, jestli stojím správně na modré. No tak buď mi ho odtáhli, ale to teda netuším proč, nebo ukradli a to už teda vůbec netuším PROČ (takového staříčka)? Nedá mi to, obejdu kolečko kolem okolních bloků, kde obvykle parkuju... nikde nic. Jdu domů a na internetu najdu, že mi ho fakt odtáhli. Na jednu stranu se mi uleví, ale jestli tam to auto stojí 14 dní, tak jsem si asi právě vydělala na nový notebook. A taky že jo. Přijdu na odtahové parkoviště v Holešovicích, kde sedí milý pán, který mi sdělí, že jsem prý stála na "zásobování"... a že to bude stát 4650 Kč. Chce se mi brečet :-(

Ráno po cestě na policii, kde musím jít vysvětlit svůj přestupek, se jdu podívat na místo činu. Kde že je ta tabule o tom zásobování. A asi se půjdu nechat přebarvit na blond, protože tam fakt je! Doprčííííc, achjo, kdo se v těch cedulích má vyznat?!?!? :-D :-D





středa 10. února 2016

Jak jsem si konečně chtěla koupit letenky

Přijdu dnes domů z práce a čtu si svůj "Super-to-do list", co vše zařídit před odjezdem.
A hele asi by bylo na čase, koupit si letenky.
Mám vyhlídnutou krásnou letenku z Vídně za 13 tis. Kč, ale furt tak nějak čekám, jestli ji ještě nezlevní...viděla jsem totiž i za 11,5 tis Kč.
No nic, už nebudu čekat a jdu to koupit... spustím SkyScanner, vyhledám svoji sledovanou letenku a stisknu na tlačítko "koupit" a hele, najednou je cena 20.800 Kč???? WTF?!?!?!?!?!?!? No to si snad ze mě dělají prdel?????!?!?!?!?!?!?!?!!!! (SkyScanner okamžitě mažu, takovou super-aplikaci nepotřebuju!)

Jdu lustrovat všechny možné stránky s letenkama, které znám, a po dvou hodinách průzkumu zjišťuju, že nejlevnější seženu za 15.655 Kč. No to je teda bomba, mlátím se hlavou do zdi, že mi ta letenka za 13 tis nebyla dost dobrá. No nic, není čas ztrácet čas, jdu to koupit. Nejprve to zkusím přímo přes stránky "United Airlines". Zaregistrovala jsem se tam do klubu, že budu jako sbírat ty jejich míle (body), když teď jako budu tak často lítat do USA :-) ...haha....musím se tomu smát, protože když chci letenku zaplatit, nelze vybrat možnost, že bych zaplatila českou MasterCard, cože?!?!?! Tak to budu sbírat asi velké PRD.

Oukéééj, jdu to koupit přes Pelikána...přestože jsem dnes nic jiného neplatila, hlásí mi to, že jsem překročila dnešní limit pro platby kartou. Tak vlezu do internetového bankovnictví, že si ten limit teda zvýším.... nikdy jsem to nedělala, tak hledám.... Já se picnu Komerční banka toto neumožňuje, doprčič! Nevzdávám se, jdu to zaplatit převodem ze svého tajného účtu na Kajmanských ostrovech :-) Naťukám všechny náležitosti, odesílám platbu a už chybí jen potvrzovací smska, která mi má přijít na mobil. Hypnotizuju telefon a čekám na ten potvrzovací kód....uběhne 5 sekund....10.....20.... 30..... a ta zas*aná smska prostě nepřišla.

Je 22:42, nemám letenku, jsem vzteklá a svoji platební kartu bych nejradši rozkousala na tisíc malých kousků. Začínám přemýšlet, kde se u nás dají cash koupit lístky na loď :-D