pátek 30. října 2015

Na skok do IKEA

Mam jasny nakupni seznam:
Stolicka do koupelny
Stetka na nadobi 2x
Stehovaci krabice 3x

Prichazim hladova, jdu do jidelny a vybiram, co nejvice by se hodilo do me bezlepkove diety. Vitezi pidi-kousek lososa, par brambor a nejaka oranzova kejda, ktere mi dali prknou naloz (asi aby ten talir nevypadal tak prazdne).

Nechci se zdrzovat, vyrazim rovnou do spodniho patra, temer v bezeckem tempu chnapnu v oddeleni kuchyni dve stetky a suverenne pokracuju do koupelen. Tam planuji stejne efektivne hrabnout po stolicce, ovsem ta nikde. Smejdim po oddeleni minutu, dve, tri, pet, dest...nic. Vydavam se tedy dal, ze na ni rozhodne musim narazit pozdeji. Po ceste naberu stehovaci krabice a dorazim az k pokladnam. Tam mi mila pani sdeli, ze stolicku najdu v detskem oddeleni, ktere je v prvnim patre hned vedle jidelny...v ten moment ja rozhodne nevypadam moc mile. Udelam celem vzad a padim nazpet celym obchodakem...po ceste odhodim krabice, snazim se natrefit na vsechny zkratky a minout vsechny prodluzky. Stolicku najdu a celou staci az k pokladnam si dam jeste jednou....z IKEA prijizdim uplne splavena a uricena. Dnesni davka adrenalinu, lehkeho vzteku, behu, nepochopeni a krouceni hlavou splnena. 


čtvrtek 29. října 2015

Back to school

Jak tak přemýšlím, čím se budu bavit první tři měsíce v Chicagu, přihlásila jsem se na kurz Chci podnikat, ale nevím v čem ani jak! Ten název je prostě boží, přesně tak nějak to teď mám v hlavě. Ani na jednu otázku jsem sice nenašla konkrétní odpověď, zato jsem načerpala tunu inspirace... jednou z nich je webová stránka www.coursera.org, kde je možné zadarmiko studovat cokoliv v online kurzech univerzit z celého světa. 

Netrvalo mi to asi ani 10min a přihlásila jsem se do kurzu Fundamentals of Graphic Design (Základy grafického designu). Kurz začíná příští pondělí a jsem fakt zvědavá, jak to bude probíhat, ale nejspíš pomocí všemožných materiálů a videí bude výuka pokračovat online příští 4 týdny...Takže ode dneška je ze mě zase studentka ovšem tentokrát California Institute Of The Arts :-)


středa 28. října 2015

Nazdarek blogu

Ahoj, tak je to tady. Svuj vlastni blog jsem  chtela uz davno, ale nikdy jsem nevedela, co bych tak do neho psala. Ted? Neco zajimaveho a noveho v mem zivote? Ani neee, jen jsem v Praze potkala Amika a budu se za nim v dubnu stehovat do Chicaga...jinak nuda :-) cely pribeh je trochu jak z nejakeho romantickeho filmu, nekdy prodame prava na tento sladak nejakemu filmovemu producentovi a budeme desne bohati :-)

Blog zatim budu psat "tajne". Budu se s nim ucit zachazet a pozdeji ho budu pouzivat jako informacnik pro vsechny v CR...tot duvod vzniku...tradááá