pátek 22. června 2018

Dolomity

Dvacátýdruhý červen. Dnes je v kalendáři napsáno Pavla.
No, svátky jsme doma nikdy neslavili. V podstatě bych si na to asi ani nevzpomněla, ale vždycky přijde pár gratulací, které mi to připomenou, díky díky díky!:-) Ovšem dnes slavím stylově!! Italské kafíčko+zákusek pod horským azurem mezi štíty italských Dolomit, ha! Společnost mi dělá Vránovic rodinka a že je to tu naprosto boží snad ani nemusím dlouze popisovat :-)








pátek 15. června 2018

Sranda s dětma

Bobo, bobo, bobo! Hlásí Laduška. Vidím, že přešlapuje na místě, takže je potřeba jednat rychle, jestli to nechci sbírat z gatí... přiskakuju k ní a odborných chmatem ji držím nad trávou. Nééé, tam ke stromečku!! A tak v polopředklonu s Laduší na rukách mířím ke stromečku a doufám, že se rychle vytentuje. Druhým okem kontroluju, jestli mi někdo nekrade kočár, nedejbože pracovní notebook, co mám v tašce... a třetím okem kontroluju Dianku, která si to nakračuje kamsi k hřišti (které je naštěstí úplně prázdné, suché, rovné a celé oplocené, takže žádná hrozba :-).

Laduška vytlačila bobek, ptám se, jestli je to hotovo... nééé, ještě čůrání... tak šupej, pobízím ji stále v předklonu. Laduška protestuje, že čůrat chce tam na ten kamen a ukazuje asi 10m vedle! Pak se asi 3minuty dohadujeme, kdy ji přesvědčuju, že ji nikam nenesu a ona zas protestuje, že bude čůrat jen tam... omg, omg, omg!! :-) Jsem měká teta, v polopředklonu se belháme ke kameni, stále sleduju druhým okem kočár a třetím okem Dianku, která zkoumá pomalovanou zeď. Utřít zadek, ruce, vyhodit bobek, zahladit stopy, trošku mě bolí v zádech, ale všechno zvládáme... :-)

Laduš běží na průlezku... kde že mám tu Dianku? Ježiš! Leze na jakýsi dřevěný špalek, přiskakuju, chytám, jistím... pohoda. Šmarja, musím si dojít pro kočár, nechala jsem ho kdesi vzadu, přecejen tam mám ten počítač... Laduško, lez tam nahoru opatrně, ať umíš slézt taky dolů, jo? Ohlídnu se na druhou stranu... Néééé, Dianka běží ke kaluži, já běžím k Diance a v poslední sekundě ji chytám, aby tam nespadla celá a namočila se JEN po lokty omg, omg, omg! Držím jí obě ruce a už mi chybí jaksi třetí ruka, abych mohla vytáhnout kapesníky na utření... Najednou volá Laduš, Pájo, pomóóc, já neumím slézt dolů :-D :-D Hahaha, někdy je to sranda s těma dětma, musím se smát :-)


neděle 10. června 2018

Večírek

Jsou rána, kdy se musím podívat do telefonu na fotky, abych zjistila, co jsem dělala předešlou noc, haha :-) Tak třeba dnes. Jsem v Příbrami. Sešli jsme se tu stará kolejní partička a bylo veselo. Večer jsem pila víno z Madeiry, koštovali jsme slivovicu z Holomóčan, pak ještě pár skleniček bílého vína a když jsem dostala do ruky kubíčko, tak to je poslední okamžik, co si ještě pamatuju, hehe :-) Ráno se vzbudím a dívám se na vtipná videa i fotky... ne, ostudu jsem nedělala, dokonce jsem si před spaním vyčistila zuby, takže bych to zhodnotila jako podařený večírek :-)


neděle 3. června 2018

Astronomka

Prohlížíme si s Laduškou knížku, zkouším ji, co všechno pozná...

Já: A co je toto (ukazuju)...
Lada: To je balón...
Já: A toto?
Lada: To je lodička...
Já: A co je toto Laduško? ukazuju zvědavě na obrázek planety a jsem připravená na odpověď něco jako bonbón, čokoládová kulička apod...
Lada naprosto suverénně bez mrknutí oka: To je Saturn!
Já: Cože?
Lada: Saturn.

No tak oukéééj! Čumím!
Jo a prý za to může prasátko Pepa :-)


pátek 1. června 2018

Spolubydlící

Prsimvás, může mi někdo říct, kolik asi tak lidí bydlí u mě v bytě? Podle počtu bot na chodbě to vypadá tak minimálně na deset spolubydlících... a to už mám kolekci podzim/zima schovanou ve skříni, OMG! :-D