pondělí 25. července 2016

A pohádky je konec?

S Nealem jsme se rozešli (jakože ideově-dálkově-kulturní rozdíly :-). Do Chicaga už v září nejedu.
Takže to je jako konec??? Přátelé, todle je teprve začátek! :-D

A co budu teď dělat? Ani nevím, uvidím... Je to trochu náročné vybrat, když teď můžu dělat cokoliv (díky, díky, díky za to :-)... Prsimvás neptejte se mě na to furt. Já až zase vymyslím nějakou novou cestu, tak to sem zabloguju a vy budete první, kdo se to dozví, fákt! :-)


sobota 9. července 2016

Aufídrzén Esterajch

V pátek vyrážíme na poslední odpočinkovou túru, která zahrnuje lanovku (abychom se moc nenadřely) a lehátka (abychom si po včerejšku odpočinuly:). Užíváme poslední horské výhledy a večer celou dovolenku zapíjíme růžovým vínem v naší kempařské restauraci, kde vaří samé delikatesy! Super-milá obsluha se o nás stará jako o dvě princezny, a tak večírek zakončujeme panáčkem, který dostáváme jako pozornost podniku :-)

V sobotu ráno balíme kufry, stany, spacáku, ešusy, vařiče a vracíme se zpět do ČR, aufídrzén Esterajch! :-)



čtvrtek 7. července 2016

Zillertal Circuit

Tak dneska jsme si mákly! Ráno brzo vstáváme, balíme batohy a vyrážíme na Zillertal circuit, což je celkem 9-ti hodinový a 14,5km vysokohorský okruh. Počasí je azůrové, takže výhledy jsou nekonečné... konstantně se hlavně kocháme :-) Po cestě taky stavíme na odpočinek ve dvou chatách na polívku a trhanec... Zpět na parkoviště k autu přicházíme božsky unavené. Celkové nastoupané převýšení 1473m večer cítím v každé své kosti a každém svém kloubu :-)



středa 6. července 2016

Pohodáren und Leháren

Noc jsme zvládly v suchu a pohodě. Ráno se probouzíme vyspinkané do růžova:-)

Dnes máme v plánu nenáročnou hřebenovku, kterou zdoláme za dvě hodinky. Zbytek odpoledne jen odpočíváme a relaxujeme v báru nahoře u lanovky. Je krásně, na konci dne máme na těle vypálené od sluníčka různé obrazce :-D


Adventüre under wasser

Večer nás zastihl liják. Tak trochu jsme s tím podle předpovědi počítaly, takže stan stavíme kvalitně napnutý. S čím jsme ale nepočítaly... že jsme ho kvalitně napnuly do důlku!!?!?! A tak se náš domeček během 15-ti minut ustavičného slejváku nachází v super-kaluži, och náájn! Naštěstí jsme děvčata pohotová a důvtipná, a tak v mezipauze deště a krup stan přenášíme na kopec. Naší záchrannou misí bavíme celý kemp. Dokonce nás přichází podpořit i rakouští sousedi od vedlejšího mega-karavanu. Nabídku noclehu ale s úsměvem a velkým DenkeŠén odmítáme, protože není třeba... zatím je ve stanu u Princezen sucho :-D :-D


úterý 5. července 2016

Cvaj Princezen relaxirën

Dnes spíme líp, přestože se trojice rakouských puberťáků rozhodla v noci zahrát si opilecký fotbal :-) Ráno balíme saky-paky a přemisťujeme se nach Zillertal, ja!

Přijíždíme do roztomilého a útulného kempu Hofer v městečku Zell am Ziller. Vypadá to tu mnohem poklidněji, žádní Češi ani rakouští puboši, tak si dnes snad pořádně zchrupnem :-) Protože na recepci je zrovna polední pausa, rozděláváme deku a piknikujem na nejbližším trávníčku. Ani nemrknem a za chvilku přijíždí do královského kempu i traktoroví princové :-D 

Zbytek dne jen zevlujem, odpočíváme a sbíráme síly na zítřejší výšlap. Gutten nacht!

Fotky (na konci alba)



pondělí 4. července 2016

Cvaj Turistishe Princezen

Noc v kempu byla hruzostrašná. Karimatka tvrdá, polštářek nepohodlný, hluční Češi všude kolem a hlavně nočňo-ranní oprava přilehlé silnice... zbíječka v 6h ráno prostě horor! Tajně každá zvlášť vzpomínáme na včerejší pención:-)
Jsme nevyspané, a tak prozýváme snídani i celou cestu na lanovku. Později se ale probíráme a užíváme celodenní šesti-hodinovou túru na hřebeni Zell am See.
Musíme uznat, že je to tu prostě wünderbár! :-)

Fotky (na konci alba)



neděle 3. července 2016

Cvaj princezen in ÉjsJeskyňën

K noclehu pro princezny dostáváme ráno i královsky bohatou snídani. A protože není dnes moc hezky a protože ledovcovou jeskyni na Islandu jsme navštívit nemohly, vynahrazujeme si to tadyk v Rakousku a vyrážíme dnes do největší ledové jeskyně na světě.

Cesta k jeskyni je příkrá, musíme nasednout i do lanovky, ale výsledek stojí za to. Nesmí se tam fotit, a tak pořizuju jen pár guerilla fotek, zatímco Terka statečně nese plynovou lucerničku, protože do podzemí není zavedený elektrický proud.

Ledovou krásu večer zapíjíme v kempu v Zell am See, kde konečně rozkládáme svůj super-stan a užíváme si minišampíčka ze zdejšího obchodu :-)



sobota 2. července 2016

Akción Cvaj Princezen in Pención

Sotva jsem se lehce aklimatizovala v ČR, balim mega-kufr a vyrážím s Nejkou na dobrodružnou cestu do Rakouských Alp. Plán je jasný, sbalit stany, spacáky, karimatky, vařič, ešus, pohorky, batohy a jako dvě správné kempařky a turistky zažít týden dobrodružství na túrách v rakouských velehorách.

Cesta tam je náročná. Převládající dusno a vedro se moc nekamarádí s mým autem bez klimatizace, a tak jedeme 7h-vou cestu jako bychom seděly ve skleníku. Tento pařák se u rakouských sousedů mění v nepříjemný slejvák, který trvá až k naší první cílové stanici - k městečku Zell am See. Na místě naše kempařská duše jihne! Přece nepudem stavět stan v tom lijáku, och najn!??!? 

Po celém dni jsme tak vyřízené, že nakonec jako dvě princezny první noc usínáme v penciónu Strasser za 80 Éček na noc (což je asi tak 4x víc, než jsme chtěly utratit v kempu :-). U večeře na sebe souhlasně mrkáme, že zítra už rozhodně budeme stanovat, ja! :-D :-D