úterý 17. listopadu 2015

Laskovani s Photoshopem

Cele odpoledne sedim nad photoshopem ...po ctyrech hodinach, kdy uz podesate musim znovu zopakovat vsechny upravy, na ktere jsem konecne prisla, si rvu vlasy, triskam pocitacem o zem a jdu radsi spat...tak neuveritelne unuserfriendly program, kde nefunguje ctrl+Z (zpet) a kde neni mozne se vratit do cele historie by v ramci zachovani dusevniho zdravi vsech jedincu meli zakazat. Ja snad budu muset jit na nejaky kurz, to snad neni mozne! Na laskovani s photoshopem fakt nemam cas (viz.muj predchozi clanek)...

úterý 10. listopadu 2015

Metrem Kacerov => Vltavska

Prave sedim v metru, je 19:53 a ja jedu domu ze cviceni. Vyuzivam par minut, kdy "nemam co delat" a dohanim psani clanku na blog. Muj puvodni plan byl psat denne, maximalne ob den...haha, to bych si ovsem nesmela vymyslet porad nejaky program, diky kteremu nestiham chodit ani na zachod (kecam, to samozrejme zvladam:-) Takze proc nemam na nic cas?

•mit muze v jinem casovem pasmu (-7h) znamena mnohdy odhodit vsechny "nepodstatne" veci bokem, abychom si alespon jednou denne mohli zavolat jak moc se nam styska a jak moc se milujeme...to je proste nejvic!;-)

•zatim bohuzel stale jeste travim 8h denne v kanclu u prace, ktera uz me neba (to se nastesti brzy zmeni)...dusledkem toho ale je, ze to co me opravdu bavi se pak snazim nacpat do zbyleho volneho casu, takze po praci a o vikendech.

•zase jsou mi ty kalhoty z lonska nejake tesne, ano pribrala jsem, takze se snazim hodne chodit (dostat se z prace a do prace mi zabere o hodne vic casu) a samozrejme obcas nejake to cvico po praci jako dnes...

•zacala jsem online studovat na coursera.org. Casova narocnost pry 6h tydne, no nevim...to dohanim samozrejme po nocich...

•porad se ke me dostavaji nejake zajimave akce a kurzy a ja si proste nechci nechat nic ujit (ale jo, nejakou tu selekci delam:-)

•od te doby co u nas v eurestu serviruji stresovana kurata, stare rizky a ostatni pokrmy umelohmotne chuti, denne si varim. Ted dokonce zkousim omezit lepek (jo, taky uz si nekdy rikam, jestli nejsem padla na hlavu)...takze dalsi zabava na vecerni hodiny...

...Sakrys, uz jsem na Vltavske, musim vystoupit, paaa!...

středa 4. listopadu 2015

Nuzky 10x jinak

Tak uz je to tady. Pondeli-zahajeni kurzu Zaklady designu na Kalifornske univerzite moderniho umeni. Normalne chodim spat se slepickama jako stara babka, ale studium ma tentokrat prednost a tak do pulnoci podloucham vsechna videa z prvniho bloku. Troska teorie na zacatek a hned domaci prakticky ukol, pres ktery se nedostanu do dalsiho tydne, waw to jsem necekala. Mam si vybrat nejaky jednoduchy predmet z domacnosti, na kterem bych si vyzkousela vsechny mozne techniky zobrazeni tohoto predmetu. Prvni me napadly nuzky, u kterych zustavam...v utery udelam najezd na papirnictvi a stredecni noc venuju tvoreni...kreslim tuzkou, patelkama, pastelama, lepim mozaiky a kolaze...vyrezavam bramborove tiskatka a budu fotit a tvorit ve photoshopu. Bavi me to, sakrys musim jit spat, jinak nevstanu zitra do prace :-)

neděle 1. listopadu 2015

Stehovani

Ze stehovani je horsi nez vyhoret? Ale prdky! Stehovani je bozi protoze treba...
1. ...je to vzdycky zacatek neceho noveho, minimalne nove adresy.
2. ...je to skvela prilezitost vyhodit vsechny nesmysly, kterych se za dobu pobytu podarilo nashromazdit.
3. ...je to tak trochu dobrodruzstvi, protoze prvnich nekolik dni na novem miste se plni detsky sen zit v bunkru plnem zajimavych zakouti, ulicek a sten postavenych z krabic a ostatnich veci.
4. ...stehovani samotne ukaze, ze ty mezizeberni a bederni svaly, ktere se celou dobu tvarily incognito, tam nastesti jeste furt jsou.

No uz se toho brezna nemuzu dockat!